Tuesday, April 21, 2009

Day dreaming....




hehehe korang mesti penah berangan² kan nk p ke satu tmpt yg menarik or menyimpan target when u reached thirties(hehehe)all the things that u hv been plan accomplished?btol kan..?
as for me sume tu just sekadar impian n angan² yg x penah tercapai...huhuhu ape x nyer..dulu plan when i reached 30..mesti dh ada sebijik umah(aler umah kg jer) my parents stay with me especially my beloved mom and my adik bungsu..tup² aku gak yg masih duk menumpang ape kess...
pastu berangan nk p melancong aka melencong kt oversee...x dpt gak...akhirnye aku melancung dlm Msia gak kan(tp ok lah gak)
ckp pasal melancung ni..when i was young(aler around 20 ler)..i always plan to travel for free...do you noe how...?jeng jeng jeng...teka lah hehehe ..silap ler...hahaha
so cara nyer dgn mengesksploitasikan diri hehehe memandangkan aku tinggi skit so masa sekolah dulu plan nk jadi Pramugara(jgn x cayer) tu jer cara yg aku tau,klu nk kata pakai duit sendiri...mmng x mampu ler...so lepas jer abis SPM..aku cuba² lah apply nk jadi Flight Steward ni..kan dh misi lepas belajar..tp x berjaya sbbnyer english tunggang langgang(skrg pun sama gak...brokenback nyer english)lantak ler korang paham x paham kan...yg penting aku ckp jer...
kahciwakan dek kerna misi yg x kesampaian(sodeh sungguh)...last aku intebiu as Flight Steward pun setakat final interview jer(boleh minah yg english lg haru dr aku dpt jadi Pramugari sbb muka cantik ..bt sakit ati jer)
dan lagi buat aku x puas hati tu..cousin aku yg rendah dr aku dan english yg 2 kali 5 tunggang langgang ..boleh jadi Pramugara ...Cathay Pacific Airways lak tu....tensiiooonnn jer aku...

so moral of the story...yg tinggi x semestinya akan berjaya dan yg rendah x semestinya akan rugi saje kann..yg penting niat kene ikhlas..jujur ngan diri sendiri(sbb x ikhlas kot tu pasal x dpt,ingat nk naik kapal free jer huhuhu skrg pun naik kapal free apa once a year kannn)
tp aku still menyimpan impian nk melancung kt oversee ni...x dpt nk p Europe..p Australia or NZ pun dh ok ..



Peta New Zealand



yg ni pulak bkn kt NZ..ni kt Kundasang...so klu berangan nk ke NZ dtg sini dulu biar kene kejar ngan lembu² tu ek...

3 comments:

  1. p mane NZ ke atau Kundasang tu hehehe


    mIE

    ReplyDelete